Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol a mikróban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6o dkg cikkekre szedett és mosott karfiol
2 evőkanál olaj
2o dkg darált hús
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál parmezán-sajtreszelék
tubusos ételízesítő
1 ek vegeta

Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk.
A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, erre vegetát szórunk és ráöntjük a masszát. Kis cseppekbe elszórva nyomunk grill/ flekken/gulyáskrémet ízlés szerint. Ez picit majd megpirul. Lefedve 7 percet 900w-on, majd fedő nélkül, még 20 percet 600-700w-on sütjük. Melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Trappista sajttal is elkészíthető.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás diós karfiolrizs » Sült karfiol egyszerűen » Petrezselymes karfiolpüré » Gyors csokisüti mikróban
» Tejes karfiol sargarepaval » Karfiolpuffancs I. » Svédgomba (mikróban) » Karfiol leves
» Rakott karfiol (update 1) » Csirkés karfiol » Hideg karfioltál » Húsos rakott karfiol
» Rakott karfiol diétázóknak » Karfiolos-csirkés egytál » Karfiolos busasaláta » Szalonnás karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.