| Karfiol hústakaró alatt receptHúsételek Hozzávalók: 1 fej karfiol 35 dkg darálthús 2 tojás 2 evőkanál só 1 fej vöröshagyma megreszelve 1/4 teáskanál fehérbors 2 evőkanál vaj 1 csipet szerecsendió Elkészítés: Kifőzzük a karfiolt sós vízben. Mikor negfőtt a torzsáját óvatosan kivágjuk. A vagdalthúst összekeverjük a tojással, hagymával és 1,25 dl vízzel gyúrjuk simára. Majd sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítsük. Vajazzuk ki a jénai tálat, tegyük bele az egész karfiolt, a hússal borítsuk be. Sütőben 200 fokon 50 percig süssük. Sütés közben lehet vajjal kenegetni. Tanácsok: 4 személy részére. Egy adag 330 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: 1320 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |