Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál olaj
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
1 dl tejföl

őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolkrém leves » Karfiol hústakaró alatt » Karfiolos csirkemell » Szalonnás túrókrém
» Gratenmártásos karfiol » Szalonnás burgonyafőzelék » Sajtos karfiolos csirke » Karfiolpuding
» Karfiolos sajtleves » Anna Rakott karfiolja » Kifőtthús karfiollal » Ropogós karfiol mártással
» Karfiolmuszaka » Aranysárga karfioltekercs » Karfiollal rakott burgonya » Tarhonyás-szalonnás lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.