Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál olaj
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
1 dl tejföl

őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolfasírt » Tepsis karfiol » Sajtos rakott karfiol 2 » Karfiol rakottas
» Karfiolpüré (update1) » Húsos rántott karfiol » Karfiolleves csak zöldség. » Sajtos sült karfiol püré
» Karfiolpörkölt tojással » Húsos rakott karfiol 2. » Finom rakott karfiol » Szalonnás-sajtos falatkák
» Karfiol savanyítva » Szalonnás zeller » Tejszínes-gombás karfiol » Csőben sült karfiol


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.