Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros pontyfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
5 dkg vaj/ margarin
20 dkg gomba
2 dl vörösbor
1 evőkanál Worcestershire mártás

Elkészítés:
A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük az előkészített pontyfiléket, mellé szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, és kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával együtt előmelegített tálra tesszük. A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, Worcestershire mártást, és jól beforraljuk, majd a mártással leöntjük a halat. Burgonyaropogóssal tálaljuk


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csirkeragu » Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros puncstorta » Vörösboros csülökgulyás
» Vörösboros szőlőleves » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros sült pulyka » Vörösboros puncs 2
» Vörösboros szederdzsem » Vörösboros zselé » Meggyleves vörösboros » Vörösboros szilva
» Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros eperleves » Vörösboros puncs » Vörösboros nyúlgerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.