Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros pontyfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
5 dkg vaj/ margarin
20 dkg gomba
2 dl vörösbor
1 evőkanál Worcestershire mártás

Elkészítés:
A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük az előkészített pontyfiléket, mellé szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, és kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával együtt előmelegített tálra tesszük. A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, Worcestershire mártást, és jól beforraljuk, majd a mártással leöntjük a halat. Burgonyaropogóssal tálaljuk


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros sonkakocsonya » Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros eperleves » Töltött pontyfilé
» Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros szőlőleves
» Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros szederdzsem » Vörösboros szilva » Vörösboros málna sorbet
» Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros zúzapörkölt » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros hagymás tojás


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.