Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros sonkakocsonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg nyers füstölt sonka (vagy tarja),
50 dkg disznóbőrke,
5 dl vörös bor,
2 dl borecet,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
mokkáskanál őrölt gyömbér,
ízlés szerint törött bors (só nem kell bele, mert a füstölt sonka sós).

Elkészítés:
A kocsonyakészítés előtt való nap reggelén a füstölt sonkát áztassuk hideg vízbe. Néhányszor cseréljük rajta a vizet, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Másnap a vizet leöntve róla az összevágott szalonnabőrkével együtt az ecetes borba tesszük, és annyi vízzel egészítjük ki, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel. Nagyon puhára főzzük, kicsontozzuk, és éles késsel felszeleteljük a sonkát is meg a szalonnabőrkét is. A kocsonyalevet finom szűrőn átszűrjük, és a már ismertetett módon, szép formában díszesen elrendezzük a húsokat. Nagyon finom, ünnepi étel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros libamell
» Vörösboros csirke » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros puncs » Dunántúli vörösboros karaj
» Vörösboros máj » Vörösboros csülökgulyás » Sonkakocsonya » Vörösboros puncs 2
» Vörösboros puncstorta » Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros pontyfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.