Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros sonkakocsonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg nyers füstölt sonka (vagy tarja),
50 dkg disznóbőrke,
5 dl vörös bor,
2 dl borecet,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
mokkáskanál őrölt gyömbér,
ízlés szerint törött bors (só nem kell bele, mert a füstölt sonka sós).

Elkészítés:
A kocsonyakészítés előtt való nap reggelén a füstölt sonkát áztassuk hideg vízbe. Néhányszor cseréljük rajta a vizet, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Másnap a vizet leöntve róla az összevágott szalonnabőrkével együtt az ecetes borba tesszük, és annyi vízzel egészítjük ki, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel. Nagyon puhára főzzük, kicsontozzuk, és éles késsel felszeleteljük a sonkát is meg a szalonnabőrkét is. A kocsonyalevet finom szűrőn átszűrjük, és a már ismertetett módon, szép formában díszesen elrendezzük a húsokat. Nagyon finom, ünnepi étel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csirke » Vörösboros nyúlgerinc » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros vadpörkölt
» Meggyleves vörösboros » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros szilva
» Vörösboros kacsamell » Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros puncs
» Vörösboros körte » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros meggyleves » Vörösboros csülökpörkölt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.