Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
60 dkg csicsóka,
2 tojás,
só,
fokhagyma,
őrölt kömény,
kakukkfű,
olaj

Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük, ha túl híg lenne kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakukkfüves tepsis csirke » Kakukkfüves csirkemell » Kakukkfüves sertéstokány » Kakukkfüves ponty
» Kelkáposztafőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék » Sütőtök főzelék sajttal » Kapros cukkinifőzelék
» Kelbimbófőzelék » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Sóska mártás » Tojásos tökfőzelék
» Borsófőzelék másképp » Szilvaszósz » Spenót - Ahogy én csinálom » Krumplifőzelék Malbe módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.