Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
60 dkg csicsóka,
2 tojás,
só,
fokhagyma,
őrölt kömény,
kakukkfű,
olaj

Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük, ha túl híg lenne kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakukkfüves ponty » Kakukkfüves sertéstokány » Kakukkfüves csirkemell » Kelkáposztafőzelék
» Kakukkfüves tepsis csirke » Angolos főzelékek » Szabolcsi töltött káposzta » Gyors spenót
» Kapros cukkinfőzelék » Naon fini krumplifőzelék » Ínyenc krumplifőzelék » Az én sóskafőzelékem
» Spenótos burgonyafőzelék » Céklafőzelék almával » Szilvaszósz » Zabkorpás spenót


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.