Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
nagyobb cukkini
vöröshagyma
olaj

bors
kevés liszt
tej
őrölt paprika

Elkészítés:
Az úgynevezett tölteni való (már érettebb) cukkinit meghámozzuk, kettévágjuk és kanállal kiszedjük a magházát a magokkal. Tökgyalun legyaluljuk (vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük).
Apróra vágjuk a vöröshagymát, s kevés olajon sóval megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyalult cukkinit, megborsozzuk, és többször megkeverve puhára (de ne pépesre) pároljuk. Hintsük meg kevés liszttel, engedjük fel tejjel, ízesítsük őrölt pirospaprikával. Jól forraljuk össze (keverés mellett).

Tanácsok:
Tej helyett használhatunk joghurtot, pirospaprika helyett kaprot. Ekkor egy savanykásabb változatot kapunk.
Az ételtársításra figyelő étkezésnél (és a 90 naposnál) például tokánnyal, pörkölttel, natúrszelettel, húspogácsával vagy egyéb húsféleséggel kitűnő húsnapi étel. A felhasznált lisztmennyiség nem több, mint amennyi egy szelet kenyérben van, ezért még megfelel a „játékszabályoknak”.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás cukkinifőzelék » Kapros cukkinifőzelék » Joghurtos cukkínifőzelék » Babfőzelék
» Tökfőzelék tejjel » Joghurtos brokkoli főzelék » Anyu-féle zöldborsófőzelék » Kaporszósz
» Sóskamártás tükörtojással » Szilvaszósz » Kelkáposzta főzelék » Spenót
» Paradicsomos tökfőzelék » Lencsefőzelék Ági módra » Pikáns burgonyafőzelék » Lencsefőzelék1.


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.