Tutireceptek.hu fejléc

Kemencében sült csülök. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db. nagy, hátsó sertéscsaülök csonttal,
só,
15-18 szem szemes fekete bors,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
kis szelet zeller,
2 db. babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 evőkanálnyi méz,
1 dl. világos sör

Elkészítés:
A csülök tisztítását követően egészben egy nagyobb edénybe rakjuk. Tisztított zöldségeket hozzárendezzük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy két ujjnyira ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel és készre főzzük. Ha meghűlt hosszában felvágjuk és a csontokat kiszedjük. A csülök bőrét bekenjük mézzel és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a bőrős rész kerüljön felülre.A maradék méz a sörbe kerül, ahol elkeverjük. Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és mézes sörrel gyakran kenegetve szép pirosra sütjük.
Tálaljuk sült burgonyával és jófajta savanyúsággal

Tanácsok:
Sütőben is kiválóan elkészíthető.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kemencében sült hagyma » Kemencében sült oldalas » Leona kedvence ;) » Könnyű ebéd csirkehúsból
» Diplomata szelet » Diós csirke cukkiniágyon » Főtt marhahús zöldkörettel » Göcseji sertéspecsenye
» Finom sült kacsacomb » Sertéskaraj Erdészné módra » Csirke különlegesen » Savanyú csirkezúza
» Gombás rakott csirke » Kati csirkemája » Soproni sertésoldalas » Diétás marha (kínai étel)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.