Tutireceptek.hu fejléc

Kemencében sült csülök. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db. nagy, hátsó sertéscsaülök csonttal,
só,
15-18 szem szemes fekete bors,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
kis szelet zeller,
2 db. babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 evőkanálnyi méz,
1 dl. világos sör

Elkészítés:
A csülök tisztítását követően egészben egy nagyobb edénybe rakjuk. Tisztított zöldségeket hozzárendezzük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy két ujjnyira ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel és készre főzzük. Ha meghűlt hosszában felvágjuk és a csontokat kiszedjük. A csülök bőrét bekenjük mézzel és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a bőrős rész kerüljön felülre.A maradék méz a sörbe kerül, ahol elkeverjük. Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és mézes sörrel gyakran kenegetve szép pirosra sütjük.
Tálaljuk sült burgonyával és jófajta savanyúsággal

Tanácsok:
Sütőben is kiválóan elkészíthető.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kemencében sült hagyma » Kemencében sült oldalas » Juhtúrós-borsós hús » Királyhalom
» Karalábés húsgombóc » Zöldborsós sertésragu » Dragomiroff » Tejszínes mustáros hús
» Különleges finomság » Virsli (tavaszi) pörkölt » Zsír nélküli rakott hús » Kínai töltött kacsa
» Almás csirke II. » Malac sült...Andi módra!! » Őrségi gombás flekken » Szójaszószos hús


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.