Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kemencében sült csülök. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db. nagy, hátsó sertéscsaülök csonttal,
só,
15-18 szem szemes fekete bors,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
kis szelet zeller,
2 db. babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 evőkanálnyi méz,
1 dl. világos sör

Elkészítés:
A csülök tisztítását követően egészben egy nagyobb edénybe rakjuk. Tisztított zöldségeket hozzárendezzük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy két ujjnyira ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel és készre főzzük. Ha meghűlt hosszában felvágjuk és a csontokat kiszedjük. A csülök bőrét bekenjük mézzel és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a bőrős rész kerüljön felülre.A maradék méz a sörbe kerül, ahol elkeverjük. Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és mézes sörrel gyakran kenegetve szép pirosra sütjük.
Tálaljuk sült burgonyával és jófajta savanyúsággal

Tanácsok:
Sütőben is kiválóan elkészíthető.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kemencében sült hagyma » Kemencében sült oldalas » Afrikai sertés szelet » Laskagombás tarja
» Őzcomb pikáns mártással » Tejfölös, kapros hús » Viséi csirke (belga) » Csirke anyós módra
» Fokhagymás karaj II. » Lecsós máj » Csülökhús egyszerűen » Baconbe tekert csirkemáj
» Unikumos pulyka » Narancsszószos csirkemell » Burgonyás-tepsis csirke » Erzsi csirkemelle


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.