Tutireceptek.hu fejléc

Kínai fafü leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
csirkemell
sárgarépa
bambusz szelet
uborka
fafülgomba
Fűszerek:
fokhagyma
szójaszósz

cukor
kínai bor
kínai só
keményítő
szezámolaj

Elkészítés:
A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, kínai sót és egy kis vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze. Hagyjuk pihenni a húst kb. 30 percig.
Bő olajban elősütjük a csirkemell csíkokat. Ha a hús már kifehéredett leszűrjük róla a fölösleges olajat. A wokban a fokhagymát megpirítjuk, hogy minél jobban kiadja az ízeket. Sütés közben hozzá adjuk a fafülgombát, sárgarépa szeletet, bambusz szeletet és az uborkát. Kevés víz hozzáadásával tovább sütjük és beletesszük az elősütött csirke húst. Kavargatás közben fűszerezzük. Teszünk bele kínai bort, szójaszószt, sót, cukrot, kínai sót és egy kevés vízzel tovább főzzük. Teszünk még hozzá vízzel hígított keményítőt. Tálalás előtt szezámolajjal megöntözzük, hogy szép fényes legyen az étel, és ezután ízlésesen tálaljuk


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás krémleves » Hideg spenótleves » Libaleves » Tejszínes eperleves
» Sárgarépás burgonyaleves » Sültbab leves » Hideg zöld leves » Zabpelyhes paradicsomleves
» Eper-krémleves » Fülesleves » Citromos csirkekrém leves » Zöldségleves marhahússal
» Gulyásleves bográcsban » Lebencsleves Ági módra » Birsalmaleves mazsolával » Borjúhúsos-bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.