| Kobász, szalonna, hagyma és burgonya egytál receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 nagyobb vöröshagyma 30 dkg (lecsó)kolbász 25 dkg húsos szalonna 3-4 dl húsleves alaplé 1 paradicsom 1 csokor friss petrezselyem só, bors Elkészítés: Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel. Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap. Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.) Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |