Tutireceptek.hu fejléc

Kobász, szalonna, hagyma és burgonya egytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 nagyobb vöröshagyma
30 dkg (lecsó)kolbász
25 dkg húsos szalonna
3-4 dl húsleves alaplé
1 paradicsom
1 csokor friss petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel. Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap.

Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.)

Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás sertésmáj (4 főre) » Tojásos hagymaleves » Fokhagyma fűszeresen » Paradicsom hagymás túróval
» Juhtúrós burgonya » Tepsis reszelt burgonya » Hagymás-sonkás muffin » Rakott túrósburgonya
» Burgonyás-köményes kenyér » Ürücomb fokhagymával » Pikáns burgonyafőzelék » Csirkés rakott burgonya
» Burgonyagombóc leves 2. » Sajttal rakott burgonya » Libamáj hagymásan kisütve » Szalonnás lapcsánka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.