Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Königsbergi húsgolyók recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A húsgolyókhoz
1 db zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
1 db tojás
2 teáskanál mustár
só, bors ízlés szerint
0.75 l zöldség alaplé

A szószhoz
30 g vaj
35 g finomliszt
0.5 l zöldség alaplé, amiben a húsgolyókat főztük
1 db tojássárgája
10 ml habtejszín
1 evőkanál kapribogyó
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál kapor

Elkészítés:
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, és összekeverjük a finomra vágott hagymával, a tojással, mustárral. Sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kedvenc reszelt zöldségemet használtam az alapléhez. A vízben főztem egy kicsit, majd leszűrtem, és ebben főztem a húsgolyókat 15 percig. Kivesszük őket a léből.
Szósz készítése:
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és tovább melegítjük egy kicsit. Felöntjük a zöldséglevessel, amiben a húsgolyókat főztük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és hozzávegyítjük a szószhoz. Én egy picit főztem még együtt. Hozzáadjuk a kapribogyókat, sózzuk, borsozzuk, és citromlével ízesítjük. A húsgolyókat a szószba tesszük, és megszórjuk kaporral.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás húsgolyók » Mélysütött húsgolyók » Borsópörkölt húsgolyókkal » Húsgolyók zöldség ágyban
» Mediterrán húsgolyók » Thai húsgolyók » Königsbergi húsgombóc » Gyömbéres húsgolyók
» Tárkonyos zúza » Fokhagymás pulykaragu » Báránygerinc sütve » Sajtos húscipó
» Pirított báránymáj » Egyben sült fasírozott » Indiai ragu » Bab pörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.