Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kukorica-krémleves zöldborsóval recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge hüvelyes zöldborsó
- 40 dkg kukorica
- 4 evőkanál tejföl
- 1 l víz
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- 1/2 teáskanál só
- 4 evőkanál finomra vágott metélőhagyma

Elkészítés:
A kukoricát és a borsót sós vízben megfőzzük.
A keményítőt és a pirospaprikát fél dl vízzel összekeverjük majd hozzáadjuk a tejfölt, és belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe.
Még egyszer felforraljuk, metélőhagymával meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Roni24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukorica-krémleves (vegan) » Töltött tojás zöldborsóval » Tavaszi ragu zöldborsóval » Tepsiscsirke zöldborsóval
» Szegedi csirkegulyás » Hagymakrém leves » Áfonyás krémleves » Hideg eperleves 2.
» Zabkorpás zöldbableves » Savanyúkáposzta leves » Dunai halászlé » Pórés kukoricaleves
» Sajtkrémleves » Tejfölös-kapros gombaleves » Húsgombócleves » Tárkonyos csirkeragu leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.