Tutireceptek.hu fejléc

Kukorica-krémleves zöldborsóval recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge hüvelyes zöldborsó
- 40 dkg kukorica
- 4 evőkanál tejföl
- 1 l víz
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- 1/2 teáskanál só
- 4 evőkanál finomra vágott metélőhagyma

Elkészítés:
A kukoricát és a borsót sós vízben megfőzzük.
A keményítőt és a pirospaprikát fél dl vízzel összekeverjük majd hozzáadjuk a tejfölt, és belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe.
Még egyszer felforraljuk, metélőhagymával meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Roni24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsiscsirke zöldborsóval » Töltött tojás zöldborsóval » Tavaszi ragu zöldborsóval » Kukorica-krémleves (vegan)
» Tárkonyos csirkeragu leves » Bableves cipóban » Húsgombócleves » Sóskaleves malachússal
» Hagymakrém leves » Pórés kukoricaleves » Gombagulyás » Sajtkrémleves
» Dunai halászlé » Kelkáposztakrémleves light » Tejszínes spárgaleves » Savanyúkáposzta leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.