Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricával töltött csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemell

őrölt bors
ételízesítő por
4 dkg vaj vagy margarin
20 dkg fagyasztott kukorica
3 tojás
fél csokor metélőhagyma
a sütéshez: 3-4 ek olaj

Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk. Az így kapott 4 filét lapjában bevágjuk, majd enyhén kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés ételízesítővel meghintjük és félretesszük.
A vajon a kukoricát addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd a felvert tojásokat ráöntjük. Enyhén megsózzuk, kocsonyásodásig sütjük. A húsra halmozzuk, fölaprított metélőhagymával meghintjük, a húst fölhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, azután közepes lánggal kb. 25 percig sütjük.

Tanácsok:
Idényben földarabolt paprikát és paradicsomot is szórhatunk köré, sőt még pikánsabb, ha a sütés félidejében 2-3 cikkekre vágott almát dobunk mellé. Ezek megsülve köretként szolgálhatnak a pecsenyéhez.
Burgonyapüré illik hozzá.
A töltött csirkemellet hidegen is tálalhatjuk, ilyenkor majonézzel ízesített, kockákra vágott almát kínálunk hozzá, de franciasalátával is finom.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 352 kcal

A receptet beküldte: Duracellnyuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt csirkemell » Juhtúrós töltött gomba » Olasz töltött paradicsom » Töltött kifli másképp
» Csirkemell eperrel » Töltött sertésborda » Töltött ostya II. » Túróval töltött gombafejek
» Töltött hagyma » Thai pulyka/csirkemell » Töltött keksz II. » Töltött tekercs
» Sajtos csirkemell filé » Csirkemell vagdalt » Borzas csirkemellfilé » Egyszerű töltött lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.