Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Levesgyöngy (sült borsó) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 egész tojás
2 evőkanál liszt

olaj v. zsír a sütéshez

Elkészítés:
Levesgyöngy
(sült borsó)


Egy tojást simára keverünk liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sóval ízesítjük. Szűrőkanálon (vagy tésztaszűrőn) keresztül, állandó keverés mellett (hogy ne csíkokat, hanem borsókat kapjunk) bő, nagyon forró zsiradékba csorgatjuk, és rózsaszínűre sütjük. Jól lecsorgatjuk, szívópapírra terítjük.

Tanácsok:
Az éppen nem szükséges mennyiséget kihűlve jól zárható üvegbe tesszük, szobahőmérsékleten is sokáig eltartható.


A receptet beküldte: dorado


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres, zöldborsós rizs » Borsópörkölt húsgolyókkal » Kukoricás-zöldborsós rizs » Sárgaborsó-főzelék
» Kínai borsos csirke » Borsodó » Borsos csirke » Csicseriborsó fasírt
» Zöldborsós pulykamell ragu » Csicseriborsó krém » Zöldborsó leves » Zöldborsós sertésragu
» Zöldborsós rizs » Rakott zölborsó » Borsópörkölt nokedlivel » Mentás zöldborsó krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.