Tutireceptek.hu fejléc

Levesgyöngy (sült borsó) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 egész tojás
2 evőkanál liszt

olaj v. zsír a sütéshez

Elkészítés:
Levesgyöngy
(sült borsó)


Egy tojást simára keverünk liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sóval ízesítjük. Szűrőkanálon (vagy tésztaszűrőn) keresztül, állandó keverés mellett (hogy ne csíkokat, hanem borsókat kapjunk) bő, nagyon forró zsiradékba csorgatjuk, és rózsaszínűre sütjük. Jól lecsorgatjuk, szívópapírra terítjük.

Tanácsok:
Az éppen nem szükséges mennyiséget kihűlve jól zárható üvegbe tesszük, szobahőmérsékleten is sokáig eltartható.


A receptet beküldte: dorado


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös borsós csirkeragu » Sárgaborsóleves kolbásszal » Tepsiscsirke zöldborsóval » Paradicsomos borsófőzelék
» Borsos csirkecomb » Ketchup-os zöldborsos husi » Zöldborsós sertéstokány » Zöldborsós zöldségkrém
» Zöldborsós camembert krém » Szalonnás sárgaborsóleves » Mentás zöldborsó krémleves » Zöldborsós pulykatokány
» Zöldborsós rizses csirke » Borsós raguleves » Zöldborsós tojás » Borsós karaj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.