Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós göngyölt tarja római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
6 tojás
1 szál füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
50 dkg paradicsom
50 dkg paprika
10 dkg húsos szalonna
1 kg burgonya
őrölt bors,só

Elkészítés:
A római tálat 30 percre beáztatom a fedelével együtt. Ezalatt elkészítem a lecsót: a szalonnát kockákra vágom, kiolvasztom a zsírját. Hozzáadom a szeletekre vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom. Beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, pár percig főzöm, majd hozzáadom a negyedekre vágott paradicsomot is. Amikor a lecsó majdnem kész, belefőzöm a felkarikázott kolbászt, végül összesütöm a kevés sóval elhabart tojással.
A hússzeleteket enyhén kiverem, besózom, megborsozom. Mindegyikre két evőkanálnyi lecsót halmozok, majd a tarjaszeleteket felgöngyölöm és hústűvel megtűzöm. A tálat kibélelem vékonyra szelt húsos szalonnával. Ráteszek egy jó kilónyi vékonyra vágott burgonyát enyhén megsózva. Sorba rakom a tetején a lecsóval megtöltött tarjaroládokat. Lefedem, és beteszem a hideg sütőbe. A hőfokot fokozatosan emelve sütöm készre.

Tanácsok:
Frissen, melegen, savanyúsággal, esetleg tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztába göngyölt virsli » Sonkás-tarjás batyu » Római leves » Mézes tarja
» Rozmaringos sült tarja » Sündisznó (római tálban) » Cigánypecsenye tarjából » Lecsós libacomb
» Göngyölt husi Zoli módra » Cukkinis lecsós ponty » Lecsós pecsenyekacsamáj » Zöldséges ínyenc tarja
» Paradicsomos római rizs » Göngyölt borjúszeletek. » Amerikai szaftos tarja » Jénai tálban sült bab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.