Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós sertéstarja házi tarhonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéstarja, 20 dkg házi tarhonya, 1 dl étolaj, 4 közepes szem érett paradicsom, 3 db húsos paprika, 2 fej közepes vöröshagyma, 2 duci fokhagymagerezd vékonyan felszeletelve. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A húst szeleteljük, majd a széleit bevagdossuk. Ezután sózzuk, borsozzuk. A sütőtepsibe olajat öntünk, ezzel kikenjük, és a szeleteket belerakjuk. A húsok tetejére rakjuk a felszeletelt paprikát, vöröshagymát,a vágott fokhagymát és a végén a szeletelt paradicsomot, majd alufóliával lefedve az előmelegített 180-200 fokos sütőbe toljuk, ahol kb 30-35 percig sütjük. Ezután kihúzzuk és az alufóliát levesszük és kb 15-20 percig a tepsit visszatoljuk, hogy az étel jól átpiruljon. Közben elkészítjük a tarhonyát: olajban átpirítjuk, majd enyhén sós vízzel felöntve készre főzzük. Tálaláskor a tarhonyát a zöldséges sült sertéstarja mellé rakjuk és kínáljuk.

Tanácsok:
Vendégváró vacsora 2 személyre

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsepörkölt tarhonyával » Lecsósszelet » Gombamártás tarhonyával » Lecsós sertésborda
» Padlizsános-lecsós csirke » Csőben sült sertéstarja » Lecsós-túrós tészta » Lecsós karfiolpaprikás
» Lecsós csirkecomb » Lecsós burgonya » Lecsós tarja szelet » Hal lecsósan
» Lecsós malac tarhonyával » Lecsós tarhonya (vegan) » Mustáros sertéstarja » Lecsós, gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.