Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Magvas paprikahajó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 piros paprika,
fél sárga paprikahüvely,
10 dkg csiperkegomba,
1 hagyma,
1 evőkanál olívaolaj,
20 dkg paradicsom,
2 dkg magvas zabpehely,
3 dkg zabkorpa,
finomra aprított petrezselyem,
1 kis gerezd fokhagyma,
jódozott só,
bors,
1,5 dl zöldségleves,
5 dkg reszelt sajt 30 %-os zsírtartalommal.

Elkészítés:
Vágjuk félbe a piros paprikahüvelyeket, és vegyük ki a magokat. A töltelékhez tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk szeletekre. A gombát a finomra kockázott hagymával pároljuk meg olajban. A paradicsomról vegyük le a nyelét, vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, és húzzuk le a héját. Ezután vegyük ki a paradicsom belsejét, a szilárd gyümölcshúst pedig kockázzuk fel. A sárga paprikát vágjuk csíkokra, majd a paradicsomkockákkal, a zabpehellyel és a zabkorpával adjuk hozzá a hagymás gombához. Mindezt ízesítsük petrezselyemmel, fokhagymával valamint sóval és borssal.

Ezután tegyük a fél paprikákat vékonyan bezsírozott tepsibe, töltsük meg, és öntsük rá a zöldséglevest. Süssük meg, majd kb. 20 perc után szórjuk be sajttal. Ezután további 10 percig tartsuk a sütőben.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sokmagvas-sajtos sós rudak » Sajtos-magvas keksz » Tejes, magvas kifli » Magvas pogácsa
» Mézes-magvas müzli » Háztáji magvas zsemlecipók » Négymagvas pogácsa » Házi magvas zsemle
» Sós-magvas keksz » Graham sós, magvas rúd » Sült töltelék » Egyszerű tejszínes krumpli
» Tejfölös-kapros saláta » Mazsolás-currys rizs » Aszpikos finomság » Sajtkrémes-csirkés muffin


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.