Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marinírozott hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Személyenként 2-3 db sovány pontyszelet
0,5 kg vöröshagyma
só,
bors,
zsemlemorzsa,
tojás,
liszt,
ecet,
cukor

Elkészítés:
A pontyszeleteket bepanírozzuk és kirántjuk. Amíg hül, a hagymát vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Az ecetből és cukorból ízlés szerint salátalevet készítünk.
Amikor a hal már kihűlt, egy megfelelő méretű edénybe lerétegezzük a hagymával. Egy sor hal, rá kevés hagyma, rá őrölt bors, majd hal, hagyma, bors, míg el nem fogy. Tetejére hagyma kerüljön.
Ráöntjük a salátalevet, hogy ellepje, majd hűtőben 2-3 napig érleljük. Ez idő alatt a halban lévő apró szálkák teljesen "eltűnnek".

Tanácsok:
Önálló ételként fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marinírozott articsóka » Pangásius márványsajttal » Vagdalt -hal- hús egyben » Floridai halszeletek
» Lazacmajonéz » Parmezános rántott surimi » Sült lazac másképpen » Gombakrémes pangasius
» Tonhalas spagóca » Sült tonhal sajttal » Folyami rák harcsával » Kapros zaftos süllő
» Tonhal krém » 7 up-os tengeri hal » Tejfölös ponty » Halas csusza


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.