Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szardellás hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg bármilyen halfilé szelet
15 dkg finomliszt
1 tojás
1,5 dl sör
1 evőkanál szardellapaszta
egy fél citrom leve
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 késhegynyi törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma, só
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halszeleteket mindkét felükön megsózzuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzáadjuk a citromlevet, a szardellapasztát, a borsot és a zúzott fokhagymát. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
A halszeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő, forró olajban, közepes hőfokon mindkét felén megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk és forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Aki a halat általában szereti, ezt az ételt különösen megkedveli.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szardellás omlet » Szardellás spagetti » Szardellás makaróni » Szardellás mártogató
» Szardellás töltött tojás » Ropogós gyömbéres hering » Majonézes garnélarák » Almás-hagymás hal
» Fóliában sült hal » Majonézes tonhal » Sült lazac másképpen » Töltött hal Karcsi módra
» Roston sült lazac » Sült rákok » Halfilével rakott krumpli » Halas puffancs


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.