Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánpaprikás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb (40 dkg-nyi) padlizsán,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt mangalica szalonna,
1 pohár tejföl,
2 paradicsom,
1 zöldpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fűszerpaprika (aki szereti a csípőset, tegyen bele egy keveset),
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, száras végét levágjuk, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A karikákat kis kockákra daraboljuk, mintha sertéspörköltet készítenénk. Jó erősen besózzuk, és legalább 20 percig hagyjuk állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a füstölt mangalica szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kisütjük, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. A padlizsánkockákat szűrőbe rakjuk, és a sós levet leöblítve jól lecsöpögtetjük, majd rátesszük a hagymás szaftra. Erős lángon kevergetve pirítjuk néhány percig, ezután ráöntünk félpohárnyi vizet és megsózzuk. Végül a zúzott fokhagymát is belerakjuk. Fedő alatt, kis lángon, ügyelve arra, hogy a padlizsán szét ne főjön, addig pároljuk, amíg még nem esik össze, de már puha. Ha már majdnem készen van, belekeverjük a vékony szeletekre vágott paradicsomot és a tejfölt. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris lehúzzuk a tűzről.

Tanácsok:
Nokedlivel , esetleg sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. Veresék masnistésztával szeretik.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: vereskati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kelkáposzta egyszerűen » Csípős, betyáros slambuc... » Vándor kedvence! » Virsli bundában
» Brokkolis-sajtos sonka » Csőben sült cikória » Spenótos palacsintacsiga » Gombás szoljanka
» Csülkös lencsesólet » Virslicsoda » Kelkároszta tekercs » Sonkás-tejfölös sült karfiol
» Sütőtökös-gombás fasírt » Színes omlett » Pastitsio (görög lasagne) » Káposztán sült hurka-kolbász


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.