Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkedarabok (bármelyik része, lehet egy egész csirke feldarabolva is)
1 nagy paradicsom
1 nagy paprika
olívabogyó (magozott)
hagyma
kapribogyó (néhány szem, kis lével)
rozé vagy fehérbor
vaj
olaj

Elkészítés:
A hagymát apróra vágva megdinszteljük kevés olajon, majd megpirítjuk benne a csirkedarabokat. Beledobáljuk a feldarabolt paradicsomot, az egész olívabogyót, a kapribogyót, és felöntjük annyi borral, hogy félig ellepje. Mikor már majdnem készre párolódott, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, és együtt pároljuk még néhány percig. A tarhonyát kevés vajon megpirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Mikor kész, ízlés szerint összekeverjük, vagy külön tálaljuk. Kuszkusszal is nagyon finom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke tárkonnyal bevonva » Csirkecomb kertészné módra » Tejfölös csirkeszelet » Csirkeaprólék leves ..
» Csirkemáj szalonnában » Póréhagymás csirkemell » Korpás csirkemell » Csirkemájpörkölt, borsóval
» Almás rakott csirkemell » Kefíres rántott csirke » Gyors currys csirke » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Majoránnás csirkecombok » Tejszines sajtoscsirkemell » Csirkés Cézár-saláta II. » Tejfölös-tepsis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.