Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piláf recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg bárányhús
1 kisdoboz paradicsompüré
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
gyömbér

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk a paprikával és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst. Kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal meg egy csipet gyömbérrel fűszerezzük, és aláöntünk egy kevés vizet. Lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és hozzáadjuk a megmosott rizst. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, és együtt puhára főzzük.
Salátával tesszük az asztalra.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Üzbég bárány piláf » Csirkemell tejmártásban » Borzas szelet » Mazsolás-pulykás tortilla
» Sajtos sonkás fasírt » Tejfölös karaj » Csórós csirke, gazdagon » Tejfeles bárányragu
» Erdélyi aprópecsenye » Tejfölös toros hús » Gyros otthon » Gombás tokány
» Mandarinos sertéspecsenye » Gyors, házi pác húsokhoz » Sajtos-sonkás hústekercs » Franciás csirke


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.