Tutireceptek.hu fejléc

Piláf recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg bárányhús
1 kisdoboz paradicsompüré
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
gyömbér

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk a paprikával és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst. Kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal meg egy csipet gyömbérrel fűszerezzük, és aláöntünk egy kevés vizet. Lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és hozzáadjuk a megmosott rizst. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, és együtt puhára főzzük.
Salátával tesszük az asztalra.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Üzbég bárány piláf » Csirkemájas finomság » Sajttal sült csirkemell » Hússal rakott burgonya
» Csirkemáj sült hagymával » Fasírt burgonyán sütve » Káposztás csülök » Galyasági pacal bográcsban
» Gyors csirke curry » Fasírt sajttal » Parasztos csirkesült » Ropogós kacsacombok
» Pannonhalmi legényfogó » Diétás vadas » Görögös csirkemell » Májas rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.