Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
3 ek. mustár
1 fej lilahagyma
30 dkg szeletelt csiperkegomba (lehet konzerv is)
10 dkg bacon szalonna
15 dkg trappista sajt
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A megmosott karajszeleteket papírtörlővel leszárítjuk, majd klopfoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ezután ajánlatos még fedő alatt párolni.
Amikor kész, kiszedem a húsokat, és a felkarikázott lilahagymát megfonnyasztom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, puhára főzöm. Eközben a szeletelt bacon szalonnát is hirtelen megpirítom egy másik serpenyőben.

Amikor az előkészületekkel megvagyunk, egy hőálló tálba rétegzem a hozzávalókat a következők szerint: karaj, bacon, hagymás gomba, karaj, bacon, hagymás gomba, ... A hőálló tálam méretéből kifolyólag 3 ilyen réteget sikerült összehoznom :-) Majd leöntöm a következő tejszínes szósszal:
2 db felvert egész tojást nyakon öntünk 2 dl főzőtejszínnel, és ebbe masszába keverem bele a reszelt trappista sajtot. Majd a már említett módon leöntöm vele a hagymás-gombás husit.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: vronie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott édes-káposzta » Pórés-karfiolos rakottas » Rakott sárgarépa » Rakott csirkemáj
» Gombás töltött tök » Gombával rakott kel » Rakott karfiol tojással » Gombás rakott hús
» Zöldséges rakottkel » Gombás rakott csibehús » Sertéskaraj Havanna módra » Almás rakott kakaóskalács
» Csirkés-gombás fussili » Sajtos rakott pulykamell » Tejfölös, gombás nyelv » Rakott csirke sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.