Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós szeletek nektarinnal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A rátéthez
4 dl tejszín
6 db nektarin
1 csomag Vanillincukor
2-3 evőkanál méz
A sütőlap kikenéséhez
Rama
A tésztához
1 teáskanál reszelt citromhéj
15 dkg napraforgómag
egy csipet só
2 db tojás
15 dkg méz
35 dkg finomliszt
25 dkg Rama

Elkészítés:
A lisztből 10 dkg mézzel, a tojásokkal, a sóval, 15 dkg Ramával és egy-két evőkanál hideg vízzel sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A napraforgómagot a maradék Ramával, a reszelt citromhéjjal és a maradék mézzel felfőzzük, majd kihűtjük. A sütőlapot Ramával megkenjük. A tésztát két fólia közé téve kinyújtjuk a sütőlapnak megfelelő nagyságúra, ráfektetjük és villával több helyen megszúrjuk. A mézes masszát rákenjük a tetejére, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 percig sütjük. A süteményt még melegen kb. 6x9 cm nagyságú rombuszokra szeleteljük és kihűtjük. A nektarint megmossuk és szeletekre vágjuk. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és felverjük. A felvert tejszínt egy nyomózsákba töltjük és tejszínrózsákat nyomunk a rombusz közepére. A nektarinszeleteket a tejszínhalmokba nyomjuk és mézzel meglocsoljuk.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldropogós » Mentás mézes tarjaszeletek » Sólet ropogós libacombbal » Ropogós Mogyorós
» Cukkini ropogós » Velőropogós » Töltött májszeletek » Ropogós sertésoldalas
» Kétszínű szeletek » Raffaello szeletek » Ropogós túrós rudacskák » Csokis ropogós
» Ropogós csirkeszárny » Ropogós csirkemellcsíkok » Mustáros karajszeletek » Ropogós sajtos stanglik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.