Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-fűszeres bundában sült karfiol majonézzel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
150 g parmezán
3 db tojás
1 dl víz
200 g liszt (amennyit felvesz)
1 l étolaj
1 csipet só
1 csipet oregáno
1 csipet bors
1 fej karfiol
2 ek majonéz
1 ek olívaolaj

Elkészítés:
A reszelt sajt, tojás, víz, liszt és fűszerek keverékéből keverjünk egy tészta masszát és hagyjuk pihenni. Lobogó sós vízben főzzük a karfiol rózsákat 1-2 percig, majd azonnal hűtsük le. Szárítsuk le őket egy papírtörlővel és lisztbe, majd a keverékbe mártva süssük aranybarnára. Majonézzel tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolkrokett » Fokhagymás-gombás karfiol » Szalonnás karfiol » Karfiol fóliába sütve
» Húsos rántott karfiol » Karfiol rakottas » Ropogós karfiol » Virsli bundában
» Gombás karfiol-tál » Karfiolrizs » Szegényes rakott karfiol » Karfiol rántva
» Krokett gombás karfiolból » Túrógombóc diós bundában » Újburgonya bundában » Karfiolos-csirkés egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.