Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal sült gombás galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:

1 fej vöröshagyma
20 dkg erdei csiperke (vagy tetszőleges más gomba)
40 dkg liszt
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vágott kakukkfű
1 teáskanál vágott petrezselyem
2 dl tejföl
2 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Előkészítés: Nagy lábosban vizet forralunk a galuskafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük.

Elkészítés: A lisztet simára keverjük a tojássokkal, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy galuska sűrűségű (nem túl folyékony) masszát kapjunk. A forró, sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. Ha van rá lehetőség, lehet tenni a tésztába szárított, őrölt gombát is, hogy még ízletesebb legyen. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a gombát, és erős tűzön 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az összevágott fűszerekkel is megszórjuk. Rövid ideig összepirítjuk, és a tűzről levéve összekeverjük a galuskával, meg a tejföllel. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a galuskát, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben pirosra sütjük. Amikor szép a teteje, kivesszük és tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 715 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-rizs » Tonhal sajttal és gombával » Rókagombás csirkemell » Cukkinis-gombás tészta
» Rakott kel gombás rizzsel » Gombás töltött csirke » Gombás haltál » Töltött gomba sajttal
» Csirkés-gombás fussili » Rókagombás omlett » Aranygaluska Anikó módra » Gombás libamáj puding
» Gombás sertésnyelv » Nagy sajttál » Gombás csirketekercs » Gombás csirke egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.