Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tortahusi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell vagy más csont nélküli hús
25 dkg gomba
25 dkg sajt
10 dkg szeletelt bacon
1,5 dl tejföl

bors
vaj

Elkészítés:
A szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk, ezalatt kivajazunk enyhén egy őzgerincformát és kibéleljük a baconnal. A gombát kevés sós vízbe megfőzzük. Egy réteg húst beleteszünk a kibélelt tepsibe, rakunk rá szeletelt gombát, megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk tejföllel. Addig ismételjük, amíg az alapanyagok tartanak, megszórjuk reszelt sajttal és befedjük a megmaradt szalonnával. Alufóliával lefedjük és kb. egy órán át így sütjük, hogy megpuhuljon a hús, majd a fóliát levéve tovább süssük, hogy szépen megpiruljon.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-gombás rakott hús » Gombás - sajtos pulykamell » Gombás szoljanka » Sült hal gombás mártásban
» Gombás-kolbászos tészta » Gombástészta » Gombás tojás » Fokhagymás-gombás spagetti
» Cherrys, gombás homár » Gombás-paprikás rizstorta » Gombás pite (90 naposhoz) » Göngyölt gombás karaj:
» Gombás csirkemellfilé » Gombaszósz » Gombás-rizs » Gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.