Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
ízlés szerint finomliszt,
1 db tojás,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
őrölt bors,
20 dkg sertéshús,
3 szál lestyán,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1/2 liter korpacibere,
1/2 evőkanál só,
2 evőkanál olívaolaj,
ízlés szerint káposzta,
ízlés szerint karalábé,
ízlés szerint zeller,
1 szál paszternák,
1 szál póréhagyma,
1 kg leveszöldség.

Elkészítés:
A zöldségeket tisztítás, pucolás után apró kockákra vágom.
Olívaolajon megpárolom, felöntöm két liter vízzel, egy óra hosszat főzöm, s csak ezután adom hozzá a fél evőkanál sót.
Míg a zöldség fő, elkészítem a morzsás húsgombócokat.
A sertéshúst (lehetőleg tarját) ledarálom, hozzákeverek sót, borsot, 3 evőkanál finom zsemlemorzsát és 1 egész tojást.
Mindezt összegyúrom, diónyi gombócokat formálok belőle, lisztben megforgatom, és addig főzöm a levesben, amíg megpuhulnak.
Miközben fő a leves, külön edényben félóra hosszat főzöm a korpaciberét a félbevágott hagymával, a fokhagymával, a lestyánnal, majd beleszűröm a levesbe, és pár perc alatt összefőzöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás zöldségleves » Édes-savanyú csirkemáj » Savanyú zöldbableves » Savanyú lencseleves
» Zöldségleves húsgombóccal » Strassbourgi zöldségleves » Savanyú leves velővel » Zöldségleves zabgaluskával
» Rakott savanyúkáposzta » Savanyúkáposztás saláta » Savanyú máj pörköltágyon » Savanyúleves káposztával
» Édes - savanyú sertés » Savanyú tojás melegen » Tárkonyos zöldségleves » Minestrone - Zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.