| Édes - savanyú sertés receptEgytálételek Hozzávalók: 400 g kockára vágott,sovány sertéshús egy csipet só 0.5 teáskanál őrölt fekete bors 2 evőkanál száraz sherry 1 lágyan felvert tojás 4 evőkanál kukoricakeményítő gyömbér szójaszósz méz ananász konzerv étolaj a sütéshez A mártáshoz: 0.5 egyforma méretű csíkokra vágott sárgarépa 1 kicsi zöldpaprika 4 feldarabolt újhagyma 1 frissen magozott és aprított chilipaprika Elkészítés: Készítsd elő a zöldségeket a mártáshoz.A paprikákat csutkázd, magozd ki, vágd vékony karikákra és vágd félbe a karikákat is. A húst tedd edénybe, szód, borsozd, öntsd rá a sherryt, és fél órát pácold.Egy zacskóba helyezd a keményítőt és a hús kockákat.Rázd össze, aztán forgasd a tojásba és ismét a keményítőbe. Előmelegített wokban, vagy serpenyőben forrósíts fel egy kicsi olajat, süsd meg benne a húst , addig süsd amíg aranybarna lesz. Papírtörlőn csöpögtesd le és tedd félre. 2 evőkanál olajat hagyj a serpenyőben, forrósítsd fel tedd bele az újhagymát, paprikát, chilit, fokhagymát, valamint a gyömbért és rázogatva dobálva süsd 2 percig.A paradicsomszószt vagy pürét keverd össze a szójaszósszal, mézzel, keményítővel, az ananász konzerv levével.Ha sima öntsd a wokba keverd még besűrűsödik.(Ha sűrű lett vizel hígíthatod) Keverd bele a húst, és a lecsöpögtetett ananász darabokat, melegítés után tálalhatod. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |