Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 főre
2 db csirkecomb
150 g basmati rizs
200 g brokkoli
1/2; köteg zöldhagyma
1/4; piros húsú paprika
1/4; ananász (vagy egy fél kis doboz konzerv)
25 g földimogyoró
60 ml zöldségleves
3 ek szójaszósz
koriander -, vagy petrezselyemzöld

A pácléhez:
1 chilipaprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk balzsamecet
3 tk szójaszósz
1 tk folyékony méz
1 ek paradicsomketchup
1 ek olaj

Elkészítés:
1.A csirkecombokat teljesen kicsontozzuk és mindegyiket 3-3 részre vágjuk.
2.A pácléhez az apróra vágott chillipaprikát és fokhagymát összekeverjük az ecettel, szójaszószal, mézzel, ketchuppal és olajjal. A csirkecombdarabokat bekenjük a páclével.
3.A rizst megfőzzük.
4.A brokkolit rózsáira osztjuk, a paprikát csíkokra, a zöldhagymát pedig karikákra vágjuk.
5.A húst egy tűzálló tálba tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a maradék páclével kenegetjük.
6.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a zöldségeket állandóan kavarva 5 percig sütjük. A kockára vágott ananászt és a földimogyorót hozzáadjuk. A kész rizst belekeverjük, felöntjük a levessel és szójszósszal ízesítjük. Összemelegítjük.
7.A sült csirkét a rizzsel tálaljuk. Apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős zöldségek » Cukkinis serpenyős » Serpenyős-babos csirkemell » Serpenyős káposzta I.
» Serpenyős krumpli » Serpenyős káposzta 2. » Serpenyős egytál » Tüzes pecsenye
» Serpenyős kelbimbó » Serpenyős káposzta » Tüzes csirkemell » Serpenyős rizses kolbász
» Serpenyős melegszendvics » Serpenyős hideg csülök » Serpenyős pizza » "Tüzes víz" koktél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.