Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda göngyölve és rántva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg. sertéskaraj, 10 dkg. kemény sajt, 4 szelet sonka, 2 db. tojás. 4 evőkanál liszt. Szükség szerint só, zsemlemorzsa. A kisütéshez: olaj

Elkészítés:
A karajt négy szeletre vágjuk, majd kicsontozzuk és óvatosan vékonyra kipotyoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk kevés sóval. A sajtot négy szeletre vágjuk, a sonkából szintén vágunk vékony szeleteket. A hússzeletekre előbb a sajtot, majd a sonkát ráborítjuk, összegöngyöljük és hústűvel megtűzzük- Ha szükséges a hússzeletekkel a sajtot teljesen elborítjuk. Az előkészített szeleteket a előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a morzsában megforgatjuk és bő olajban mérsékelt tűzön, olykor megforgatva készre sütjük. Párolt rizs és tartármártás vagy majonéz illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hargitai sertésborda » Camamber sajt rántva » Sertésborda spárgával » Sertésborda tanya módra
» Sertésborda Karcsi módra » Ízes borda rántva » Paradicsom rántva » Pacal rántva
» Békacomb rántva » Pikáns sertésborda » Pálffy-sertésborda » Darált hús rántva
» Sertésborda keleti módra » Sajtos darált hús rántva » Töltött gombafejek rántva » Sertésborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.