Tutireceptek.hu fejléc

Stíriai metélt gyümölcsökkel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:


50 dkg túró
20 dkg liszt
4 tojás
1 pohár tejföl
15 dkg cukor
1 kávéskanál zsír
1 kávéskanál vaj
citromhéj
1 kávéskanál mazsola
1 kávéskanál zsemlemorzsa vagy édes morzsa
1 rúd vanília a vaníliás cukorhoz
5 dkg őszibarackbefőtt
5 dkg mandarinbefőtt
5 dkg ananászbefőtt

Elkészítés:
A túrót áttörjük, liszttel elkeverjük, picit sózzuk. Hozzáadunk egy tojást és a tejföl negyed részét. Jól összegyúrjuk, keményebb tésztát készítünk belőle. Ezután lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3-4 cm-es metélteket vágunk belőle, majd enyhén sós, cukros vízben kifőzzük.

A maradék tojások sárgáját vajjal, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszát a maradék tejföllel, a kis kockára vágott gyümölcsdarabokkal, a mazsolával hozzákeverjük a kifőtt tésztához, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot is.

Beleöntjük egy kivajazott, zsemlemorzsával vagy édes morzsával meghintett tűzálló tálba, és közepesen meleg sütőben egyenletes hőfokon megsütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós rakott metélt » Sajtos csülökmetélt » Walesi sajtos metélt » Betakart diós metélt
» Burgonyametélt (nudli) » Sárgarépás zöldmetélt » Gombás sonkás metélt » Metélt babos mártással
» Epres habos metélt hidegen » Csirkemájas metélt » Szőlős metélt 2. » Zöldpaprikás metélt
» Bécsi gőzmetélt » Forralt bor gyümölcsökkel » Fahéjkrém gyümölcsökkel » Citromos metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.