| Sült gesztenye receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Gesztenye Jó éles kés Víz Elkészítés: 1.Mosd meg a gesztenyét,aztán éles késsel metszd be a héjak egyik oldalát. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd 25 percig. Ne a legjobb lábasod használd, mivel a héj megfesti az oldalát. 2.A majdnem puhára főtt gesztenyét merítsd egy pillanatra hideg vízbe,majd még melegen hántsd le róla a külső, kemény héját. 3.Utána tepsiben szétterítve nagy lángon süsd kb. 10 percig.Előmelegített sütőbe rakd különben rászárad a belső héj! 4.Akkor vedd ki a sütőből, mikor már illatozik de ne süsd túl, mert kiszárad és rágós lesz. Tanácsok: Vigyázz! Ne vásárólj fakó zörgő héjjú gesztenyét! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: evy86 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |