Tutireceptek.hu fejléc

Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 főre:

80 dkg tengeri halfilé

30 dkg eidami vagy puha trappista sajt

Só, fehér bors

Cukkini, bébirépa, paprika, stb., összesen kb. 60 dkg-nyi zöldség

Só, bors, zöld fűszer ízlés szerint

Olívaolaj

1 tojás

Elkészítés:
A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Egy grillserpenyőt felhevítünk, bekenjük olívaolajjal. A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük egy csipet sóval. A halszeleteket először a tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, jól rányomkodjuk. A forróserpenyőbe fektetjük, addig sütjük, míg a sajtbunda ropogósra sül, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

Közben a zöldségeket félcentisre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kedvenc fűszerünkkel (én most kakukkfüvet használtam, jól megy a halhoz). Ezeket is megsütjük, nem kell teljesen puhára, maradhatnak roppanósak.

Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pásztorábránd zöldségekkel » Dióbundában sült ponty » Gombaropogós » Sült alma diós bundában
» Cukkini bundában » Tepsis ropogós burgonya » Mustáros hús bundában » Ropogós diós
» Újburgonya bundában » Ropogós sajtos stanglik » Ropogós burgonyaszirom » Alma fahéjas bundában
» Párolt rizs zöldségekkel » Tengeri halfilé rizzsel » Kakaós ropogós » Grillezett tarja whiskyvel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.