Tutireceptek.hu fejléc

Sült halfilé sajtmártásban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 halfilé
1 gombakonzerv
1 citrom
2 nagy vöröshagyma
őrölt bors, só
olaj
A mártáshoz:
1 kinyomós ömlesztett sajt
5 dkg vaj
4 dl tej
2 evőkanál liszt
ételízesítő

Elkészítés:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rárakjuk a leszűrt gombát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A halszeleteket megcsepegtetjük citrommal, megsózzuk. A tepsi aljára rakjuk a kész gombát, ráterítjük a halszeleteket.
Mártás: felolvasztjuk a vajat, felöntjük a tejjel, amiben elkevertük a lisztet. Amint sűrűsödni kezd, belenyomjuk a sajtot, és állandó keverés mellett simára főzzük. Ha túl sűrű lenne, önthetünk hozzá tejet. Ételízesítővel ízesítjük. Az így elkészített mártással leöntjük a halat. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Batyuban sült halfilé » Szezámmagos halfilé » Juhtúrós halfilé rántva » Sajtos-gombás halfilé
» Firenzei halfilé » Brokkolis halfilé » Gombás halfilé » Zöldséges halfilé
» Halfilével rakott krumpli » Zöldséges tengeri halfilé » Halfilé zödségesen » Tengeri halfilé rizzsel
» Fűszeres halfilé » Halfilé sáfrányos vajjal » Csirkemell sajtmártásban » Fokhagymás tengeri halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.