Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás lencse recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
20 dkg húsos füstölt szalonna
10 szem apró hagyma,
40 dkg lencse,
egy szál sárgarépa,
egy petrezselyemgyökér,
egy nagy gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyemzöld,
egy evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
só.

Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk.
A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük.
A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és az ízesítőket.
Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük.
Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk.
Nem szabad levesesnek lennie, így liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
A petrezselyem csokrot tálalás előtt ne feledjük kidobni belőle.
Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros lencsesaláta » Almás-szalonnás pecsenye » Lencsepörkölt tarhonyával » Vöröslencse krémleves
» Lencsefasirt 2 » Indiai csirke lencsével » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Sváb pacal-lencse saláta
» Tejfölös-szalonnás pizza » Tejszínes lencsekrémleves » Malacnyelv lencsével » Vöröslencse leves.
» Részeges lencseleves » Fasírt lencséből » Lencsés pite » Lencsesaláta gombával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.