Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 nagy fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 szem burgonya(nagyobb)
1 kis doboz tejjöl
1 púpozott evőkanál liszt
ételízesítő(ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 kévéskanál szárított tárkony
szárított vagy friss petrezselyem
1 darabka vaj vagy margarin

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom, felkarikázom, a vajon megpárolom.Közben a burgonyát apró kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm, majd a főzővízzel együtt turmixolom.A megpárolódott hagymát 1,5 liter ételízesítős vízzel(vagy leveskockával) felengedem, kicsit főzöm még, majd hozzáteszem a turmixolt burgonyát, felforralom, tárkonnyal , borssal, petrezselyemmel fűszerezem és a tejföllel elkevert liszttel behabarom.


A receptet beküldte: diorissimo88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újhagymaleves » Erdélyi tárkonyos leves » Tárkonyos lucskoskáposzta » Tárkonyos mártás
» Póréhagymaleves » Fehérboros póréhagymaleves » Tárkonyos borjúleves » Francia hagymaleves 3.
» Hagymaleves pikánsan » Tárkonyos raguleves 2. » Hagymaleves náthára! » Tárkonyos csirkeraguleves
» Pikáns tárkonyos máj » Gombás hagymaleves » Zöldhagymaleves » Tárkonyos krumpli leves 2


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.