Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos harcsa erdei gombával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
5 dkg szárított, erdei gomba (lehetőleg vargánya),
1 kg harcsafilé,
só és frissen őrölt bors,
0,5 dl tejszín,
8 evőkanál tejföl,
1 evőkanál liszt,
1-2 kávéskanál mustár4 ág friss tárkony,
citrom,
tepsi kikenéséhez kevés vaj.

Elkészítés:
A szárított gombát 30 percre annyi forró vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi, majd leszűrjük, és apróra vágjuk. Az áztató vizet ne öntsük ki, hanem szűrjük át kávéfilteren vagy néhány réteg gézen, és használjuk fel 1 napon belül, illetve fagyasszuk le. Gombaleveshez, gombás rizottóhoz nagyon finom, de a sima, átlagos ízű csiperke is szárnyakat kap, ha ezzel pároljuk meg.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit vagy sütőtálat. Ezután a harcsafilét szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a liszttel. A lisztre azért van szükség, mert így nem tapadnak össze a haldarabok és a mártást is besűríti majd. A tejszínt kézi habverővel simára keverjük a tejföllel, a liszttel és a mustárral, aztán apróra vágjuk a friss tárkonyleveleket, és hozzászórjuk. Fakanállal hozzákeverjük a gombát, majd megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a citrom héját. Végül a citrom levét is hozzáteszünk, és a keveréket ráöntjük a halra. A harcsafiléket 25 perc alatt megsütjük, és ezalatt a gomba teljesen megpuhul rajtuk. A tetejükön pedig olyan tárkonyos mártás születik, mintha hosszas munkával állítottuk volna elő, pedig lássuk be, igazán pikk-pakk elkészültünk vele.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti tárkonyos bárány » Erdei szelet » Erdei gyümölcs szósz » Tárkonyos nyúlbecsinált
» Gombával töltött sonka » Tárkonyos borjúragu leves » Parajkrokett gombával » Káposztás harcsa
» Masnitészta gombával » Tárkonyos tüdőleves » Csirke tárkonyos mártásban » Göngyölt sonka gombával
» Tárkonyos tokány » Zúzaragu gombával » Afrikai harcsa tepsiben » Sertésmáj gombával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.