Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis lángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
(10-12 db)


50 dkg finomliszt,
10 dkg fõtt burgonya,
2 1/2-3 dl langyos víz,
1 1/2 dkg friss élesztõ,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
1 púpozott teáskanál só,
1 csokor snidling.

Elkészítés:
Az élesztõt, a sót és 1 evõkanál lisztet 1 dl langyos vízben simára keverünk, majd felfuttatjuk. A fõtt burgonyát finom reszelõn lereszeljük, és a liszttel meg a langyos vízzel közepesen kemény tésztává dolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belõle, ahány lángost akarunk. A zsírral kikenünk egy jó nagy tepsit, amelyben nem nagyon közel egymáshoz, elhelyezzük a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. Tetejüket sós tejföllel megkenjük, és az elõmelegített forró sütõbe tolva, közepes lángon pirosra sütjük a lángosokat.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» tepsis brokkoli » Update lángos » Krumplis kenyérlángos » Tepsis rafaello
» Tepsis Raffael » Tepsis csirkemáj » Tepsis hagymás gomba » Házi lángos
» Mexikói tepsis hús » Barátosném lángosa » Tepsis karaj » Fűszeres palacsintalángos
» Tepsis hagymás-újkrumpli » Lángos a sütőben » Kefíres lángos » Töltött lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.