Tutireceptek.hu fejléc

Töltött paprika-ahogy én készítem recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 közepes paprika
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál zellerzöld
1 evőkanál olaj
40 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka)
8 dkg rizs
1 tojás
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
1 l paradicsomos ivólé vagy 10 dkg sűrített paradicsom
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál liszt
néhány szál petrezselyem

Elkészítés:
1. Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat, megmossuk, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zellerzöldet leöblítjük.

2. A töltelékez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).

3. A paradicsomlét (vagy az 1 l hideg vízzel elkevert, sűrített paradicsomot) 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zellerzölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc) - nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast!

4. A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. A lisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz adjuk, és 5 percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, végül mély tálba szedjük, és petrezselyemmel díszítjük. Sós vízben főtt, burgonyát, tejfölt kínálhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött fasírt » Mustáros töltött pecsenye » Ardói töltött karaj. » Nyári töltött cukkíni
» Májjal töltött karaj » Töltött kovászos uborka » Túróval töltött burgonya » Töltött cukkini (U 1)
» Töltött kacsacomb » Töltött dagadó 2 » Diós töltött káposzta » Cserkész töltött burgonya
» Batániai töltött paprika » Töltött sajtgolyó » Gyömölcsös töltött kifli » Krémsajttal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.