Tutireceptek.hu fejléc

Tunkedli recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka
40-50dkg sertés máj
vöröshagyma
kevés pirospaprika
babérlevél
fokhagyma
tejföl, liszt
só, bors, majoránna

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszereket, és a pirospaprikát, majd felöntöm kb 1 dl vízzel.
Egy órát párolom alacsony lángon, hozzáadom a fokhagymát is. Teljesen puhára főzőm, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat. Ekkor már csak pár percig főzöm együtt, mert különben a máj megkeményedik. Sózom, majd kiszedem a babérlevelet, és behabarom a lisztes tejföllel.

Tanácsok:
Tálaláskor friss kenyeret adok hozzá.
Attól "tunkedli", hogy a kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.

A húst, ha kockára vágjuk, akkor a "válogatósok" könnyebben kiszedhetik. (A májtól így könnyebben megkülönböztethető.):-)

Eredetileg sváb étel, én is a keresztanyámtól tanultam. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos-csirkés egytál » Baconba bújtatott csirkemell » Karaj sütve » Fűszeres borjúszeletek
» Bajor sült » Bajor hús » Joghurtban párolt csirkemell » Fóliában sült karaj
» Vese parázson » Spagetti gombás hússal » Fokhagymás báránycomb » Gorgonzolás körtés csirkecomb
» Szeletben sült karaj » Pacaltokány » Zengővárkonyi sertéstekercs » Szambusza


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.