Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vasi pecsenye sertéstarjából recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
kb 1/2 l tej
80 g liszt
3 tk pirospaprika

frissen őrölt fekete bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A sertéstarját kissé kiverjük, majd a szeletek szélén -ha van inas rész- bevágjuk.
A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk, de idő hiányában legalább 1/2 órát (nekem ennyire tellett). Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, olajban -ami csak max. a hússzelet fele magasságáig érjen- szép pirosra sütjük. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük.

Tanácsok:
Krumplipürével tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tordai lacipecsenye » Cigánypecsenye II. » Lecsós pecsenyekacsamáj » Rakott pecsenye
» Tepsis pecsenye » Kurucpecsenye » Cipóban sült pecsenye » Szőlős csirkepecsenye
» Erdészné pecsenyéje » Krumplipecsenye » Csípős fokhagymás pecsenye » Herkules pecsenyéje
» Csőben sült szűzpecsenye » Balatoni mustos pecsenye » Kínai grillpecsenye » Elzászi pulykapecsenye


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.