Tutireceptek.hu fejléc

Vasi pecsenye sertéstarjából recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
kb 1/2 l tej
80 g liszt
3 tk pirospaprika

frissen őrölt fekete bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A sertéstarját kissé kiverjük, majd a szeletek szélén -ha van inas rész- bevágjuk.
A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk, de idő hiányában legalább 1/2 órát (nekem ennyire tellett). Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, olajban -ami csak max. a hússzelet fele magasságáig érjen- szép pirosra sütjük. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük.

Tanácsok:
Krumplipürével tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bükki kaszás pecsenye » Révkalauz pecsenye » Kurucpecsenye » Krumplipecsenye
» Bajor szűzpecsenye » Lubi pecsenye » Sajtos pecsenye » Bajor labdapecsenye
» Vadas őzpecsenye » Fehérpecsenye » Falusi pecsenye » Zsiványpecsenye
» Pék pecsenye » Zöldborsós szűzpecsenye » Göcsei aprópecsenye » Galyasági töltött pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.