Tutireceptek.hu fejléc

Révkalauz pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy kb 80 dkg-s disznócomb
2 fej fokhagyma
1,5 dl reszelt parmezán
2 ek morzsolt bazsalikom
2 ek zsír
1 kk bors
1,5 dl méz
3 ek szójaszósz

Elkészítés:
1. A disznócombot szépen megtisztítjuk, szárazra töröljük, lehártyázzuk.
2. Éles késsel jó mély bemetszéseket ejtünk rajta.
3. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük fokhagymanyomón, összekeverjük a reszelt parmezánnal, bazsalikommal, és frissen őrölt fekete borssal. Öntünk bele egy kis olívaolajat, akkor jó, ha kicsit keménykés, pasztaszerűre sikerül kikeverni.
4. A bevágásokat a combon kicsit tágíthatjuk az ujjunkkal, majd óvatosan kenjük bele a parmezános pasztát (én egy kiskanál végével csináltam, de habzsákkal is lehet próbálkozni).
5. Ha mindet belenyomtuk, a húst tepsibe tesszük, leöntjük a forró zsírral, öntünk alá fél dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük.
6. Ha letelt a 70 perc, a mézet kicsit megmelegítjük, összekeverjük a szójaszósszal, levesszük az alufóliát, és megkenjük vele a combot.
7. A fóliát már nem tesszük vissza, a sütőt visszavesszük 175 fokra. A kenést még kétszer, öt perces időközönként megismételjük, végül az egész szószt ráöntve.
8. Még 10-15 percig sütjük alacsony fokozaton, a saját levével néha meglocsolgatva.
9. Sütőből kivéve 5-10 percig állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
ütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lacipecsenye » Tordai pecsenye » Bükki kaszás pecsenye » Pékpecsenye
» Pecsenyekacsamáj » Galyasági aprópecsenye » Almás pecsenye » Búbos pecsenye
» Vadászpecsenye » Csárdapecsenye » Böllérpecsenye » Zöldborsós szűzpecsenye
» Borivók Pecsenyéje » Petőfi pecsenye » Vaszi pecsenye » Csopaki aprópecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.