Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye, 1,5 kiskanál só, 1-1 mokkáskanál őrölt bors , és cukor, 4 evőkanál olaj, 2 dkg vaj, 40 dkg frissen kifejtett zöldborsó, 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, az-az a tetején végighúzódó vékony fehér hártyáját lefejtjük. Ezután ujjnyi érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit beirdaljuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. Ezután 1 kiskanál sóval, a borssal és leheletnyi cukorral behintjük, majd a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A vajat visszamaradó zsírjába dobjuk, és amint fölolvadt, a borsót beleöntjük. Megsózzuk és lefödve, kis lángon, saját levében kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, egy kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odakapjon. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és az elősütött húsokat belerakjuk, hogy jól átforrósodjanak, de különösebben párolni már nem kell. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Tanácsok:
jo étvágyat

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 502kc kcal

A receptet beküldte: shold


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós csirkemell » Zőldborsós párizsiszelet » Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós metélt
» Zöldborsós rizs » Zöldborsós rudak » Sajtos-zöldborsós ropogós » Zöldborsós zöldségkrém
» Zöldborsós szűzérmék » Szűzpecsenye egyben sütve » Zöldborsós pulykamell ragu » Kukoricás-zöldborsós rizs
» Zöldborsós karajszeletek » Zöldborsós tojásragu » Gombás-zöldborsós spagetti » .Zöldborsós gombapörkölt



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.