Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye, 1,5 kiskanál só, 1-1 mokkáskanál őrölt bors , és cukor, 4 evőkanál olaj, 2 dkg vaj, 40 dkg frissen kifejtett zöldborsó, 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, az-az a tetején végighúzódó vékony fehér hártyáját lefejtjük. Ezután ujjnyi érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit beirdaljuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. Ezután 1 kiskanál sóval, a borssal és leheletnyi cukorral behintjük, majd a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A vajat visszamaradó zsírjába dobjuk, és amint fölolvadt, a borsót beleöntjük. Megsózzuk és lefödve, kis lángon, saját levében kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, egy kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odakapjon. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és az elősütött húsokat belerakjuk, hogy jól átforrósodjanak, de különösebben párolni már nem kell. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Tanácsok:
jo étvágyat

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 502kc kcal

A receptet beküldte: shold


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós-sonkás muffin » Vargányás szűzpecsenye » Zöldborsós spagetti » Sajtos-zöldborsós ropogós
» Zöldborsós karajszelet » Rakott szűzpecsenye » Zöldborsós zöldségkrém » Zőldborsós párizsiszelet
» Baconos zöldborsós tészta » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós karajszeletek » Cseréptálas szűzpecsenye
» Zöldborsós gombaleves » Töltött szűzpecsenye » Zöldborsós rudak » Fűszeres, zöldborsós rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.