Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vendégváró csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag csirkeszárny (lehet comb is)

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 kg burgonya

2 dl olaj

Ételízesítő

Pirospaprika

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A húst megmossuk, megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és hosszú hasábokra vágjuk.
Közepes nagyságú tepsit kikenünk az olajjal. Elosztjuk benne a húst, rárakjuk a burgonyát. Egyenletesen rászórjuk a hagymákat, és sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Aláöntünk 1-2 dl vizet, végül megszórjuk a pirospaprikával (ízlés szerint). Forró sütőbe toljuk, és lassú tűzön kb. 1,5 órát sütjük.Az elején fóliával letakarva sütjük,majd 1 óra múlva levesszük a fóliát,úgy sütjük tovább.Mikor majdnem kész,megszórjuk reszelt sajttal,és pirulásig tovább sütjük.
Vegyes vágott savanyúságot kínálunk hozzá. Vendégek érkezése előtt előkészíthető.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés rizseshús » Rakott csirke III. » Sajtos mustáros csirke » Csirkecombok hagymaágyon
» Viséi csirke (belga) » Hawaii csirke » Mézes-currys csirke » Sertésszelet csirkemájjal
» Holland csirke » Csirkemell saláta » Káposztás csirke » Zöldborsós csirkemáj
» Nosztalgia csirkemell » Csirkehúsos rakott tészta » Túrós Csirke » Rokfortos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.