Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros resztelt borjúmáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor

Elkészítés:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a füstölt szalonnát felkockázom. A krumplit meghámozom, sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörösbort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom.

A krumplit apróra töröm, borsozom.

Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból, díszítem paradicsom- és paprikaszeletekkel, fokhagymával.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros hagymás tojás » Kókuszos resztelt » Vörösboros eperleves » Vörösboros meggyleves
» Vörösboros vadpörkölt » Kókuszos resztelt1 » Vörösboros szarvaspörkölt » Borjúmáj cukkínivel
» Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros pontyfilé » Vörösboros csirkeragu » Vörösboros csülökgulyás
» Reszteltmáj velővel » Vörösboros kacsamell » Vörösboros puncs » Vörösboros libamell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.