Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse krémleves csicsókával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 zacskó vörös lencse
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8-10 szem csicsóka
1 csokor friss petrezselyem
Mangalicazsír vagy pálmazsír vagy olívaolaj

Fehérbors

Elkészítés:
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom, a zsiradékon, fedő alatt kicsit megpárolom. A csicsókát megtisztítom. A lencsét szűrőben lemosom, a fazékba borítom, beleteszem a csicsókát is, majd felöntöm vízzel. Hozzáadom a tisztított fokhagymát, a fűszereket, és addig főzöm, amíg a csicsóka is puha lesz. Egy picit hűlni hagyom, majd botmixerrel pépesre turmixolom. A csicsóka helyettesíti a keményítőt és a lisztet. Visszateszem a fazekat a tűzre, és egy kicsit összeforralom a levest.

Tanácsok:
Friss apróra tépkedett petrezselyemmel, forrón tálalom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos csicserikrémleves » Kelbimbó krémleves » Vöröslencse fasírt (vegan) » Mentás zöldborsó krémleves
» Eperkrémleves mentával » Cukkini krémleves » Burgonyakrémleves » Zellerkrémleves diétásan
» Zeller krémleves » Vargányás hagymakrémleves » Kukorica-krémleves (vegan) » Újhagymakrémleves
» Tejfölös kapor krémleves » Sárgadinnye krémleves I. » Burgonyakrémleves (4 főre) » Szeder krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.