Tutireceptek.hu fejléc

Balzsamecetben párolt vajhal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
•6 szelet vajhal
•3 evőkanál balzsamecet
•1 evőkanál méz
•2 evőkanál olívaolaj
•1 teáskanál halfűszer-keverék
•darált bors
•1 db zöldcitrom

Elkészítés:
Egy kis tálban keverjük össze az ecetet a mézzel és 1 evőkanál olívaolajjal. Töröljük szárazra papírtörlővel a halszeleteket, majd csorgassuk meg olívaolajjal, és daráljunk rá feketeborsot.

Szórjuk meg a halfűszer-keverékkel és a zöldcitrom lereszelt héjával. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a hal húsát.

Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tepsit, vagy tűzálló üvegedényt, majd tegyük le egymás mellé a befűszerezett halszeleteket. Kanalazzuk rá a balzsamecetes keveréket, majd tegyük a tetejére a citromkarikákat.

Előmelegített sütőben 150 fokon 20 perc alatt pároljuk készre. Ha elkészült, locsoljuk meg a párolt halak tetejét a tepsiben lévő ecetes szafttal. Körítésnek hozzá összeaprított fekete olajbogyóval és olívaolajjal elkészített burgonyapürét készítsünk.

Tanácsok:
Ezt az ételt elkészíthetjük másféle vastaghúsú szálkamentes tengeri halfilével, lazaccal, kardhallal, tőkehallal vagy akár tengeri sügérrel is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt karalábé » Párolt patisszon » Párolt zöldségtál » Párolt mézes almás
» Párolt rák » Tejfölös párolt hagyma » Kapros párolt zöldborsó » Párolt káposzta
» Párolt tőkehal spenótágyon » Párolt zöldségsaláta » Párolt alma (Update1) » Párolt vörös káposzta
» Párolt felsőcomb filé » Indiai párolt sertésragu » Párolt kelkáposzta » Párolt-sült nyúl vadasan


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.