Tutireceptek.hu fejléc

Indiai párolt sertésragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sovány sertéshús
2 gerezd fokhagyma
5 szem egész bors
őrölt kömény
1 mokkáskanál kurkumapor
20 dkg vöröshagyma
őrölt koriandermag
6 evőkanál 5%-os borecet
2 evőkanál olaj
őrölt gyömbér
2 friss chilipaprika
3 dl erőleves

őrölt bors.

Elkészítés:
Jól összekeverjük a köményt,a gyömbért,az őrölt borsot,a kurkumát,az őrölt koriandert,a borecetet,a zúzott chilit és a pépesített fokhagymát.A húst megmossuk,felkockázzuk és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.Letakarjuk,majd hűtőbe tesszük,és 12 órán át érleljük.A bográcsban(lábasban) felhevítjük az olajat,megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát,majd a páclevével együtt beletesszük a fűszeres húskockákat.Ráöntjük az erőlevest,ha szükséges a sóval és borssal utóízesítünk,majd felforraljuk.Lefedjük,és gyenge tűznél puhára pároljuk egy óra alatt.
Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.

Tanácsok:
Mindenkinek ajánlom,aki szereti a pikáns ízeket. Én chili helyett őrölt erős piros paprikát raktam bele,de így is nagyon finom lett.

Elkészítési idő: 140 perc

A receptet beküldte: peternicsne


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésragu bográcsban » Indiai kókusztej » Párolt kelkáposzta » Párolt lilakáposzta
» Mustban párolt rostélyos » Sörben párolt csirkemell » Párolt füge » Temesvári sertésragu
» Párolt savanyúkáposzta. » Citromos sertésragu » Párolt tőkehal spenótágyon » Zelleres párolt pulykamell
» Párolt vörös káposzta » Indiai fűszeres csirke » Sertésragu Budapest módra » Kapros párolt zöldborsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.