Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párolt tőkehal spenótágyon recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- diónyi gyömbér
- 2 piros chili
- 300 g spenót
- 600 g tőkehalfilé
- 1 nagy darab citromhéj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. szójaszósz
- 3 ek. olaj
- 1 ek. barna cukor
- 4 ek. citromlé
- só
- bors

Elkészítés:
Citromhéjat felcsíkozzuk, gyömbér és a fokhagyma felét felszeleteljük, másik felét áttörjük, cilit magtalanul felcsíkozzuk.

Sójaszószt 4 ek. vízzel, 2 ek. olajjal, a cukorral, a citrom levével, sóval és borssal elkeverjük. Beleadjuk az áttört fokhagymát és gyömbért.

Spenótot megmossuk.
Fél liter vizet, citromhéj csíkokkal egy wokban felforraljuk, majd beedobjuk a gyömbér- és fokhagymaszeleteket.

Párolóbetét kikenünk 1 ek. olajjal és kibéleljük spenótlevelekkel.
A halfilé szeleteket 2-3 részre vágjuk, elterítjük a spenóton, 3 ek. citromlével megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk.
Rátesszük a chilicsíkokat, 5 percig pároljuk.

A wokban készített mártással leöntve tálaljuk.

Tanácsok:
4 főre szól a recept.

Kalóriatartalom: 190 kcal
Szénhidráttartalom: 5 gramm
Zsírtartalom: 6 gramm

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt savanyúkáposzta. » Párolt rák » Tejfölben párolt hagyma » Párolt zöldségtál
» Tökehal saláta » Sörben párolt csülök » Párolt káposzta gombával » Tejfölben párolt tojás
» Tavaszi párolt csirkemell » Párolt alma (Update1) » Párolt felső combfilé » Kefirben párolt ponty
» Párolt káposzta Update1 » Update 1 Tőkehalmáj-saláta » Tőkehalmáj-saláta » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.